Dit ben ik

Ik ben Noortje Nijssen, afgestudeerd hypnotherapeut. Begonnen als kinderverpleegkundige op de kinderafdeling in het ziekenhuis. Jaren heb ik dat met veel plezier gedaan. Ik heb daar een verscheidenheid aan kinderen, gezinnen en hun ziektebeelden gezien. Via deze functie kwam ik ook in aanraking met hypnotherapie. Ik las wetenschappelijke artikelen, keek documentaires en sprak met hypnotherapeuten om meer hierover te weten te komen. Dit heeft me doen besluiten om in 2018 met de opleiding tot hypnotherapie bij Hypenzo te starten. Dit is een 4-jarige post-HBO opleiding, waar ik niet alleen hypnose, maar ook allerlei andere vormen van psychosociale en lichaamsgerichte therapie heb mogen leren. Ik heb in die tijd ook nog twee aanvullende cursussen (medische) hypnose bij kinderen afgerond, waardoor ik me heb kunnen specialiseren in deze doelgroep. Daarnaast heb ik een cursus speltherapie gevolgd, zodat ik veel speelse technieken en hypnotherapie kan combineren. 

 

Dit ben ik nog meer

Naast hypnotherapeut voor kinderen en jongeren ben ik ook moeder van 3 dochters, een tweeling van zeven en een dochter van vijf. Door deze rol heb ik des te meer geleerd hoe belangrijk het is dat er naar een kind gekeken wordt in alles wat hij/ zij is. Ik heb ook gemerkt hoe lastig het soms kan zijn, dat je zelf als ouder geraakt wordt en sommige dingen je tot wanhoop kunnen drijven. Vaak gaat het ook gelukkig vanzelf weer over en zijn het fases, maar soms ook niet. En hoe fijn is het dan dat ik als hypnotherapeut met jullie mee kan denken en jullie kan helpen. Zodat je weer kan ervaren hoe mooi en onbezorgd het kan zijn als het goed gaan met je kind. 

Ik ben niet alleen moeder, maar ook iemand die houdt van wandelen met onze hond, lezen, afspreken met vriendinnen, spelletjes doen, dansen, luieren en lekker eten.

 

Relevante opleidingen

-HBO-verpleegkunde, Hogeschool Zeeland

- Specialisatie kinderverpleegkundige, MUMC

- Lichaamsgerichte en psychosociale hypnotherapie, Hypenzo

- Hypnose bij kinderen in de medische setting, CCD 

- Speltherapie, NHA