Hypnotherapie

Hypnotherapie helpt bij uiteenlopende klachten, hoe werkt het?
Heel simpel: we gaan dagdromen, fantaseren en verbeelden met een doel. Iets wat we van nature door de dag heen al doen. Denk maar eens aan die momenten dat je verdiept bent in een boek en even niet hoort wat er in de omgeving gebeurt. Of dat je helemaal kan wegdromen bij vakantieherinneringen. We kunnen dit doen door verhalen, gesprekken, maar ook tijdens spel of tekenen. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus er is altijd iets wat bij jouw kind past! 

 

Waarom werkt hypnotherapie?

Onder hypnose? Dat kan best spannend klinken. Toch is dat het niet. Veel volwassenen hebben nog een beeld van showhypnose, waarin iemand allerlei gekke dingen op een podium doet en helemaal de controle verliest. Door de hypnose die bij hypnotherapie gebruikt wordt, heb je juist meer controle. Je focust je meer, waardoor de veranderingen dieper en sneller werken. Maar ook kunnen mooie, eigen oplossingen ineens bewust worden! 

Steeds meer artsen en psychologen verwijzen naar een hypnotherapeut, omdat bewezen is dat het werkt! Bij kinderen met buikpijnklachten is zelfs uit onderzoek gebleken dat 85% van de kinderen na hypnotherapie geen klachten meer had! 

 

Andere technieken en therapie

Tijdens de sessies kan ik hypnotherapie combineren met een breed scala aan andere technieken en therapievormen. Het hangt af van het kind en de doelen, wat ik daarbij in zet. Dit zijn o.a.:
- ACT

- NLP

- RET
- Cognitieve gedragstherapie

- Speltherapie

- Verhalentherapie

- Mindfull- of yoga oefeningen